Nutriční hodnoty (Pikantní žralok v bazalkové marinádě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 594 kJ / 620 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,02 g |
| Tuky | 41,21 g |
| – nasycené | 7,86 g |
| – nenasycené | 32,84 g |
| –– mononenasycené | 26,78 g |
| –– polynenasycené | 6,06 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 2,21 g |
| Cholesterol | 138 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 9,64 g |
| – cukry | 0,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 - 300 g 200 - 300 g žraloka (filety) | Žralok filet | 250 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička bazalkového pesta | Pesto bazalkové | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 2.5 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 2.5 ml |
| 2 cm 2 cm krému wasabi | Wasabi pasta | |
| 1 lžičku 1 lžičku kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |