Smetanová omáčka (na těstoviny, k masu)

Aronoele Kuchařka: Aronoele

Doba přípravy: 1/2 hodiny Omáčky 2 názory

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
sůl
bílý pepř
2 lžíce másla
čerstvé houby (žampiony, lišky, hřiby) nebo strouhaný parmezán (můžeme použít sýr Gran Moravia)
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozpustíme máslo a orestujeme na něm houby (pokud děláme variantu s houbami). Pak přidáme lehce ušlehanou smetanu, sůl a bílý pepř.

  2. Povaříme – poté můžeme přidat strouhaný parmezán, necháme zhoustnout. Můžeme dochutit troškou octa (pokud děláme variantu s houbami) nebo přidat těsně před podáváním přimíchat nasekanou pažitku.

Poznámka

Houbovou variantu podáváme buďto s těstovinami nebo k pečenému masu s brambory.

Sýrová varianta se nejlépe hodí k čerstvým těstovinám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanová omáčka (na těstoviny, k masu)

  • Sodovka Sodovka

    Kamilo, smetanovou omáčku se žampiony dělám velice často. :-p Místo šlehačky dávám ale smetanu na vaření a mléko. Posílám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: smetanová omáčka na těstoviny smetanová omáčka smetanová omáčka k masu omáčky k masu smetanová omáčka k těstovinám smetanová omáčka těstoviny smetanová houbová omáčka houbová omáčka k masu smetanové omáčky k těstovinám žampionová omáčka k masu těstoviny se smetanovou omáčkou houbová omáčka smetanová smetanové omáčky na těstoviny smetanové omáčky k masu testoviny ve smetanove omacce těstoviny smetanová omáčka houbová smetanová omáčka smetanová omáčka z lišek smetanová máčka žampionová omáčka se smetanou k masu