Nutriční hodnoty (Jemná kedlubnová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 721 kJ / 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,76 g |
| Tuky | 8,55 g |
| – nasycené | 5,37 g |
| – nenasycené | 2,96 g |
| –– mononenasycené | 2,65 g |
| –– polynenasycené | 0,32 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 15,38 g |
| – cukry | 11,48 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 2 2 zeleninové bujony (kostky) | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 1 kedluben (nebo půlka velkého) | Kedluben čerstvý | 180 g |
| asi 1,5 dcl asi 1,5 dcl smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |