Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 417 kJ / 339 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,73 g |
| Tuky | 17,28 g |
| – nasycené | 10,76 g |
| – nenasycené | 6,14 g |
| –– mononenasycené | 5,29 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 7,75 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 3,29 g |
| Sůl | 8,28 g |
| Sacharidy | 34,06 g |
| – cukry | 10,86 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mladá kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 3 nové brambory | Brambor raný | |
| 1 hrst 1 hrst natě z libečku | Libeček čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 špetky 2 špetky pepře | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |