Nutriční hodnoty (Hruškový salát s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 994 kJ / 1 433 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,43 g |
| Tuky | 103,15 g |
| – nasycené | 45,96 g |
| – nenasycené | 56,43 g |
| –– mononenasycené | 48,71 g |
| –– polynenasycené | 7,73 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 4,04 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 71,30 g |
| – cukry | 59,29 g |
| ––– laktóza | 2,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
| 200 g 200 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 300 g 300 g římského salátu | Salát římský čerstvý | 300 g |
| hrst nasucho opražených špalíčků špalíčků mandlí nebo vlašských ořechů | Mandle neloupané | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička balsamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 5 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |