Nutriční hodnoty (Čokoládová panna cotta s broskvovým želé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 063 kJ / 1 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 77,00 g |
| – nasycené | 47,50 g |
| – nenasycené | 23,20 g |
| –– mononenasycené | 21,00 g |
| –– polynenasycené | 2,20 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 211 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 108,25 g |
| – cukry | 108,25 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 broskve | Dužina broskve čerstvá | |
| 2 lžičky 2 lžičky třtinového cukru (dle chuti) | Cukr třtinový | 24 g |
| 1 lžička 1 lžička javorového sirupu | Sirup javorový | 5 ml |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| pár kapek kapek limetkové šťávy | Šťáva z limetky | |
| 1 1 vrchovatá lžička dortového žlutého želé | Želatina vepřová | |
| 4 plátky 4 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání (minimálně 30%) | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky třtinového cukru | Cukr třtinový | 18 g |
| 1 1 broskev | Dužina broskve čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 1 šúetka skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská | |
| rostlinný olej na vytření formiček | Olej řepkový |