Nutriční hodnoty (Vajíčka z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 739 kJ / 1 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,46 g |
| Tuky | 87,32 g |
| – nasycené | 44,03 g |
| – nenasycené | 31,16 g |
| –– mononenasycené | 26,59 g |
| –– polynenasycené | 4,57 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 4,84 g |
| Cholesterol | 1,22 g |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,94 g |
| Sacharidy | 22,13 g |
| – cukry | 13,61 g |
| ––– laktóza | 4,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| kousek kousek másla na vymazání zapékacích misek | Máslo kravské | |
| 8 plátků 8 plátků Schwarzwaldské šunky | Šunka parmská | |
| 3 3 menší rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| lžíci lžíci olivového oleje | Olej olivový | |
| pár lístků lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 100 g 100 g sýru Camembert nebo podobného ( Brie, Hermelín... ) | Camembert | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany ke šlehání 31% | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| špetka špetka sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |