Nutriční hodnoty (Kynuté škvarkovo - bramborové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 40
| Energie | 14 896 kJ / 3 560 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,45 g |
| Tuky | 220,24 g |
| – nasycené | 84,49 g |
| – nenasycené | 119,93 g |
| –– mononenasycené | 97,05 g |
| –– polynenasycené | 22,88 g |
| ––– omega 3 | 1,62 g |
| Vláknina | 18,16 g |
| Cholesterol | 708 mg |
| Sodík | 4,40 g |
| Sůl | 10,67 g |
| Sacharidy | 287,13 g |
| – cukry | 27,09 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí (42g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru krupice | Cukr bílý | 5 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 250 g 250 g mletých škvarků | Škvarky | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| hrubá sůl na posyp | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |