Nutriční hodnoty (Půlnoční flamendr)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 262 kJ / 1 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 169,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 113,76 g |
– nasycené | 13,12 g |
– nenasycené | 95,18 g |
–– mononenasycené | 67,66 g |
–– polynenasycené | 27,53 g |
––– omega 3 | 8,38 g |
Vláknina | 23,12 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 734 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 48,90 g |
– cukry | 28,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g roštěnce (můžeme použít i hovězí zadní maso) | Hovězí kýta | 750 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
100 g 100 g oleje | Olej řepkový | 100 ml |
150 g 150 g cibule | Cibule čerstvá | 150 g |
150 g 150 g žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
15 g 15 g mleté papriky sladké | Paprika červená sušená | 15 g |
3 dcl 3 dcl vývaru | Vývar masový | 300 ml |
75 g 75 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 75 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
1 špetka 1 špetka chilli (ale podle chuti i více) | Chilli paprička sušená | |
80 g 80 g sterilovaných kapií | Paprika červená sterilovaná | 80 g |