Nutriční hodnoty (Škvarkovo-nivová pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 809 kJ / 2 105 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,97 g |
| Tuky | 208,22 g |
| – nasycené | 86,83 g |
| – nenasycené | 112,57 g |
| –– mononenasycené | 91,69 g |
| –– polynenasycené | 20,88 g |
| ––– omega 3 | 1,66 g |
| Vláknina | 8,01 g |
| Cholesterol | 220 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 17,42 g |
| – cukry | 5,15 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g nejlépe domácích škvarků | Škvarky | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nejlépe domácího sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice nebo kremžské | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| pepř | Pepř černý |