Piškotík

Suroviny 12 (forma o průměru 20cm)

120 g bezlepkových piškotů
4 lžíce rostlinného mléka
80 g másla
100 g jahodové marmelády
120 g bezlepkových piškotů
800 ml kokosového mléka
120 g kokosového cukru
80 g kukuřičného škrobu
1 vanilkový lusk
1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker)
500 g jahod + 12 ks na ozdobu
200 ml rostlinné smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty (120 g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškot rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem.

  2. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno rozprostřeme hmotu, potřeme marmeládou a vyskládáme slepené piškoty.

  3. Z mléka, cukru, škrobu a vanilkové dřeně uvaříme hustý krém. Přikryjeme a necháme chladnout.

  4. Jakmile má vlažnou teplotu (udržíte v něm prst), tak vmícháme ztužovač.

  5. Část krému nalijeme na piškoty, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem krému.

  6. Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Před servírováním dozdobíme šlehačkou a jahůdkou.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Naprosto úžasný dortík. Rychlý, jednoduchý, žádné pečení. Přes léto naprosto báječný na oslavy místo klasického těžkého piškotového těsta proloženého krémem.

Komentáře k receptu Piškotík

Tématické fráze: piškotik piškot z cukety piskotnik piškotík recept domaci piskotik jahodový piškotík recept na piskotik pečení piškot recept piskotik domácí piškoty ozdoby báječný piškot recept dezert piskotik domaci piskotik recept dezert piskotik domaci piskotik dezerty piskotnik recept www dt meuszik piskoty jahodovy piskotnik bezlepkovy recept na oslavu zelatinovy ztuzovac bezlepkovy