Nutriční hodnoty (Teplý fazolkový salát s balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,13 g |
| Tuky | 108,93 g |
| – nasycené | 54,71 g |
| – nenasycené | 52,26 g |
| –– mononenasycené | 45,08 g |
| –– polynenasycené | 7,18 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 4,44 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 15,52 g |
| – cukry | 11,33 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 červená cibulka | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 100 g 100 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička mletého cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička nastrouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |