Nutriční hodnoty (Fazolačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 927 kJ / 1 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 80,86 g |
| Tuky | 28,52 g |
| – nasycené | 17,08 g |
| – nenasycené | 10,68 g |
| –– mononenasycené | 8,24 g |
| –– polynenasycené | 2,44 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 73,15 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 273 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 233,29 g |
| – cukry | 26,19 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g bílých fazolí | Fazole bílé | 300 g |
| 250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 300 g 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky (na jíšku) | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| polévkové koření (možno vynechat) | Polévkové koření tekuté | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |