Nutriční hodnoty (Tykvový prívarok s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 558 kJ / 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,79 g |
| Tuky | 3,35 g |
| – nasycené | 1,67 g |
| – nenasycené | 1,08 g |
| –– mononenasycené | 0,67 g |
| –– polynenasycené | 0,41 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 23,34 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 62,90 g |
| – cukry | 31,60 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g tykve (ne cuketa) | Dýně čerstvá | 500 g |
| 4 4 rajčata (může být i konzerva) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 dl 1 dl mléka (může být i smetana) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový |