Nutriční hodnoty (Staročeské vdolky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 659 kJ / 3 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 88,55 g |
| Tuky | 47,18 g |
| – nasycené | 22,53 g |
| – nenasycené | 19,16 g |
| –– mononenasycené | 12,78 g |
| –– polynenasycené | 6,38 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 32,06 g |
| Cholesterol | 351 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 707,57 g |
| – cukry | 166,33 g |
| ––– laktóza | 12,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 350 g 350 g vařených brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 42 g 42 g droždí (= 1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| povidla | Povidla | |
| tvrdý tvaroh | Tvaroh tvrdý | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| čerstvá meduňka | Máta peprná list čerstvá | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| rum (nebo mandlový likér) | Rum | |
| trošku trošku vody | Voda | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| meduňka | Máta peprná list čerstvá |