Nutriční hodnoty (Uheráková pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 502 kJ / 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,95 g |
| Tuky | 31,79 g |
| – nasycené | 17,49 g |
| – nenasycené | 11,57 g |
| –– mononenasycené | 9,00 g |
| –– polynenasycené | 2,57 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 3,63 g |
| Sacharidy | 16,70 g |
| – cukry | 12,50 g |
| ––– laktóza | 3,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g uherského salámu | Suchý salám | 100 g |
| 50 g 50 g ementálu | Ementál | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce pomazánkového másla bez příchutě | Pomazánka mléčná | 36 g |
| 1 1 větší tavený smetanový sýr | Sýr tavený | |
| 1 1 tvarůžek | Tvarůžky | |
| 1 1 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany (nebo majonézy) | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |