Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová kuřecí polévka s nudlemi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 972 kJ /
949 kcal
Bílkoviny28,58 g
– z toho živočišné bílkoviny15,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,98 g
Tuky48,21 g
– nasycené24,24 g
– nenasycené22,34 g
–– mononenasycené15,40 g
–– polynenasycené6,94 g
––– omega 30,96 g
Vláknina13,56 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,40 g
Sacharidy95,43 g
– cukry20,37 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
1 1 cibule (na jemno nakrájená) Cibule čerstvá 70 g
2 2 mrkve (oloupané a nakrájené na kostičky) Mrkev čerstvá 100 g
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru (nakrájený na kostičky) Celer řapíkatý
2 stroužky 2 stroužky česneku (utřít/prolisovat) Česnek čerstvý 14 g
1/3 hrnku 1/3 hrnku hladké mouky Mouka pšeničná hladká 83.3333358168602 g
8 hrnků 8 hrnků kuřecího vývaru (dělám podle oka, záleží kolik chcete polévky) Vývar kuřecí 2000 ml
3 hrnky 3 hrnky kuřecích prsou (uvařené a nakrájené) Kuře prso
2 hrnky 2 hrnky nevařených vaječných nudlí (široké/tenké, jak kdo má rád) Těstoviny vaječné
2 dl 2 dl smetany na vaření (12 %) Smetana kravská sladká 12% 200 ml
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky oregana Oregano sušené 2.5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého pepře Pepř černý mletý 2.5 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky tymiánu Tymián sušený 1.25 g
čerstvá petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.