Pruhované rohlíčky s tvarohem

Suroviny

Těsto:
120 g mléka
60 g oleje
150 g bílého jogurtu
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
10-12 g čerstvého droždí
půl lžičky soli
2-3 lžíce cukru
Tvarohová náplň:
300 g tvarohu (z kostky)
1 vejce
3-4 lžíce cukru
strouhaná citronová kůra
hrst rozinek
lžíce pudinku bez vaření Creme Ole (je-li třeba tvaroh zahustit)

Postup přípravy receptu

  1. V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky.

    NEBO
    .... mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu.

  3. Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií, potřeme je rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/15-20 minut).

  4. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Poznámka od kuchařky

Hrátky s těstem (kniha)

Komentáře k receptu Pruhované rohlíčky s tvarohem

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Frantiska, magdalenka: děkuji vám, děvčata <3 i za fotografie :-K Františko, máš velice šikovné děti:-*

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V sobotu som piekla podla tohoto receptu. Recept dodrzany, rohliky mam mensie - 20 ks a viac naplne, davam 500 g tvarohu na 500 g muky. Mozem len chvalit, minali sa bleskovo. Pridavam foto.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Dnes upeceno. Pridavam fotku, ale jen jako dukaz, že s testem se krasne pracuje a je to snadne :) Vytvářely to v podstate samy /ja jen odvazila/ dve deti (5let a 2 roky). Provedení tomu odpovída, ale na chuti to nic nezmenilo.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    jirholu: děkuji! Za vyzkoušení i fotku :-K a jsem moc ráda, že se dařilo!

    mamenka: děkuji za krásná slova <3

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Výborné těsto :yes: Přes noc v lednici vykynulo, ráno jsem udělala rohlíčky. S těstem se parádně pracovalo, nelepilo :-) Přidávám fotku a děkuji za prima recept :yes: ;-) ;-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kk plnění používám cukrářský sáček- vedle proužku tvarohu stříkám velmi tenký proužek švestkových povidel a do jiných povidla hrušková. Moc dobré:-)

    Odpovědět

  • mamenka mamenka

    Krásné a jako vždy výsledek vypadá luxusně. Jste prostě "mistr pekařka". Pokud hledám recept z internetu, vaše na kynutá těsta vždycky vítězí.

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: nádhera <3:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka, mysluka: moc vám děkuji <3:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Krásné, jako vždy :yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: my vieme svoje...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Dajda, maris: dámy, vy mě přivádíte do rozpaků! Děkuji <3

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen: Ivo, skromnost je krásná vlastnost, ale tady není na místě;-), jsi výjimečně šikovná a to není zdaleka každému dáno, např. mně ne:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    cathleen: Touha by byla - šikovné ruce a představivost v mém případě pokulhávají. :-(( Je to opravdu TALENT, jen si to přiznejte! :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: ale prdlajz talent, na tohle ho netřeba :-D Jen nutnost zaobstarat rodině jídlo, touha připravit ho co nejlépe a troška hračičky - tohle se nachází snad v každém člověku ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2