Nutriční hodnoty (Krůtí marinované řízečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 514 kJ / 1 557 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 204,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
| Tuky | 42,80 g |
| – nasycené | 9,03 g |
| – nenasycené | 25,19 g |
| –– mononenasycené | 18,42 g |
| –– polynenasycené | 6,77 g |
| ––– omega 3 | 2,41 g |
| Vláknina | 2,68 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 3,44 g |
| Sůl | 8,03 g |
| Sacharidy | 82,20 g |
| – cukry | 6,25 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 kg 3/4 kg krůtích řízků | Krůta prsa bez kůže | 750 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 5 lžíc 5 lžíc solamylu | Bramborový škrob | 75 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sojovky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
| 1 lžička 1 lžička provensálského koření | Provensálské koření | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého bílého pepře | Pepř bílý | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 5 lžíc 5 lžíc bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 75 ml |