Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 218 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,08 g |
Tuky | 67,86 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 235,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Dáme vařit do široké nádoby asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce asi 1-1,5 minuty, poté je otočíme a vaříme znovu 1 minutu. Nedáváme tam moc noků najednou, protože při vaření nabudou.
Krok 2: Uvařené noky vybereme na talíř. Poté, když jsou noky uvařené, do rozšlehaných žloutků přidáme asi 1/3 mléka, 2 PL mouky, zbytek cukru.
Krok 3: Do horkého mléka dolijeme zbytek mléka a vaříme. Až potud se všechny recepty shodují, dále je možné modifikovat uvařením jablek na plátky, nebo přistrouhat citrónovou kůru, atd. Poté za stálého míchání pomalu nalijeme do vařícího se mléka rozšlehané žloutky s moukou a cukrem, a ještě povaříme dokud nezhoustne. Přisypeme vanilkový cukr a dobře zamícháme.
Krok 4: Necháme vystydnout, do studeného vložíme noky z bílků a může se podávat! Nebo ne? Samozřejmě, že ano, ale nic nebrání tomu, aby se na noky ještě nastrouhala nějaká čokoláda třeba z Mikuláše nebo kindervajíčka.
Zveřejněno 26. 11. 2010 12:56
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madártej - ptačí mléko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNp1
Moje poznámka
Madártej - ptačí mléko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNp1
Nejnovější recepty
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninové palačinky plněné masem
Přidáno před 3 hodinami
Smetanový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 19 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 1 hodinou
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 2 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 5 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 15 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 15 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 16 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 18 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 18 hodinami
Tématické fráze:
ptačí mlíčko,
madár tej,
gdoule,
ptači mleko,
gdoule recepty,
ptačí mlíčko recepty,
ptaci mleko recept,
recepty ptačí mléko,
recept na gdoule,
recept na madár tej,
ptači mls,
moučník ptačí mlíčko,
co je gdoule,
recept ptači mleko,
na co je ptačí mléko,
polevka ptačí mléko,
madar-tej,
ptačí mlíčko recept,
madár tej recept,
recept gdoule
Suroviny:
mléko,
vejce,
cukr,
mouka,
kdoule,
cukr vanilkový,
sůl
Komentáře (17)