Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Věnec - kynuté těsto ze šlehačky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie14 616 kJ /
3 493 kcal
Bílkoviny90,68 g
– z toho živočišné bílkoviny30,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny60,68 g
Tuky132,92 g
– nasycené74,01 g
– nenasycené47,97 g
–– mononenasycené38,03 g
–– polynenasycené9,94 g
––– omega 31,33 g
Vláknina16,76 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 1,95 g
Sůl4,80 g
Sacharidy475,24 g
– cukry132,56 g
––– laktóza7,14 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
100 g 100 g cukru krupice Cukr bílý 100 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli Sůl mořská 4 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky citronové kůry Citronová kúra čerstvá 1.25 g
50 g 50 g rozehřátého másla Máslo kravské 50 g
21 g 21 g čerstvého droždí pokojové teploty Droždí pekařské lisované 21 g
2 2 celá vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 bílek Vaječný bílek 33 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
1 lžíce 1 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 15 ml
sekané mandle (nebo perlový cukr) Mandle loupané
rozinky (nebo sladká tvarohová náplň) Rozinky
máslo na vymazání Máslo kravské
hrubá mouka na vysypání Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.