Cukeťák pečený v remosce

Zeleninová jídla Doba přípravy: 90 minut příprava 1 názor

Zeleninová jídla Doba přípravy: 90 minut příprava 1 názor

Suroviny 4-6 porcí

2 cukety střední (použijeme je pak vymačkané)
4 vejce
15 dkg tvrdého sýru
20 dkg šunkového salámu
10 dkg anglické slaniny
1 cibule (použijeme ji pak usmaženou)
1 paličku česneku
1/2 - 3/4 hrnku oleje + olej na smažení
1/2 hrnku polohrubé mouky nebo krupice
1/2 hrnku mletých (nahrubo) ovesných vloček
1 prášek do pečiva
sůl
pepř
10 dkg sýru (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a vydlabanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.
    Osolíme a necháme vypotit.

  2. Usmažíme cibulku, stačí jen zesklovatět, pak přidáme nakrájenou anglickou slaninu a česnek a trošku ještě osmahneme.
    Nastrouháme sýr a nakrájíme na kostičky nebo na nudličky šunkový salám nebo jinou uzeninu.

  3. Pořádně vymačkáme cuketu. Bude z ní po vymačkání asi poloviční objem.
    Ušleháme vejce, přimícháme do nich vymačkanou cuketu, 1/2 - 3/4 hrnku oleje, sýr, uzeninu a usmaženou cibulku.
    Osolíme, opepříme.
    Dál přimícháme mouku, ovesné vločky a prášek do pečiva.

  4. Do pekáče dáme pomačkaný, vyhlazený pečící papír.
    Nalijeme směs, poklademe plátky tvrdého sýru.

  5. Zakryjeme alobalem, zaklopíme remosku a pečeme asi 40 minut, pak odděláme alobal a ještě 5-10 minut pečeme.
    Kontrolujeme špejlí, zdali je to upečené.

Poznámka od kuchařky

Nenašla jsem recept, kde by se dávala do směsi usmažená cibulka, která tomu dá super chuť a hrnek mouky dát půl na půl s ovesnými vločkami. A také nikde není uvedeno, že se má nastrouhaná cuketa pořádně vymačkat.

Dělám cukeťák roky a toto je poslední verze, po všech pokusech o co nejlepší cukeťák :-)

Komentáře k receptu Cukeťák pečený v remosce

  • kutil25 kutil25

    výborný recept doporučuji dobrý za tepla i za studena<3

    Odpovědět