Nutriční hodnoty (Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 781 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,43 g |
| Tuky | 11,08 g |
| – nasycené | 6,58 g |
| – nenasycené | 4,84 g |
| –– mononenasycené | 3,05 g |
| –– polynenasycené | 1,80 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 32,99 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 576 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 360,92 g |
| – cukry | 23,65 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rýže Arborio nebo Vialone nano | Rýže bílá | 400 g |
| 50 g 50 g sušených hříbků nebo 250 g čerstvých hříbků | Hřib sušený | 50 g |
| asi 0,75-1 l asi 0,75-1 l horkého zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 879.9999952316284 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 středně velká šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 dl 1 dl dobrého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| asi 50 g asi 50 g sýra parmazánového typu | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |