Nutriční hodnoty (Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 781 kJ / 1 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,43 g |
Tuky | 11,08 g |
– nasycené | 6,58 g |
– nenasycené | 4,84 g |
–– mononenasycené | 3,05 g |
–– polynenasycené | 1,80 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 32,99 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 360,92 g |
– cukry | 23,65 g |
––– laktóza | 3,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g rýže Arborio nebo Vialone nano | Rýže bílá | 400 g |
50 g 50 g sušených hříbků nebo 250 g čerstvých hříbků | Hřib sušený | 50 g |
asi 0,75-1 l asi 0,75-1 l horkého zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 879.9999952316284 ml |
olivový olej | Olej olivový | |
1 1 středně velká šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
1 dl 1 dl dobrého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
asi 50 g asi 50 g sýra parmazánového typu | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |