Nutriční hodnoty (Rustikálny ždímaný chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 432 kJ / 2 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,85 g |
| Tuky | 26,15 g |
| – nasycené | 9,85 g |
| – nenasycené | 14,15 g |
| –– mononenasycené | 7,31 g |
| –– polynenasycené | 6,84 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 30,10 g |
| Cholesterol | 29 mg |
| Sodík | 4,88 g |
| Sůl | 12,10 g |
| Sacharidy | 365,80 g |
| – cukry | 31,40 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 230 ml 230 ml vody | Voda | 230 ml |
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 1 PL 1 PL sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1,5 KL 1,5 KL soli | Sůl mořská | 12 g |
| 350 g 350 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 150 g 150 g celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 150 g |
| 1/2 KL 1/2 KL cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |