Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Židovský řízek

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

5. 2. 2017 12:40

Suroviny pro 4

4

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Dajda

6. 3. 2018 10:59

casino: Nezní to logicky, ale já mám zkušenost, že čerstvé strouhanky nasávají při smažení tuk mnohem více. Jinak je to tak, jak píšete, chrumkavé obaly jsou sice velmi chutné, ale nikoliv pro žlučníkáře a další dietáře.:no:

casino

6. 3. 2018 10:32

Dajda:
Jj, takto by to mohlo fungovat...:-)
Sice to postrádá původní smysl použití čerstvé strouhanky (že aby strouhanka nebyla tolik nacucaná tukem), chrumkavé to asi bude:yes:
No, kdo ale někdy mixoval jako houžev houževnaté rohlíky, tak si příště místo použití čerstvé strouhanky raději cvakne cholagolu, že :-D

Dajda

6. 3. 2018 08:33

Nadja: casino: Vidím, že jsem to nedořekla až do samého konce: strouhanku sice namixuju z měkkých rohlíků, ale pak ji nechám usušit. Vzniklá strouhanka je hrubá a víc křupe. Samozřejmě nemám srovnání s PANKem. ;-)

casino

5. 3. 2018 23:40

Dajda:
PANKO jsme s kolegy po korespondenci v SZ uvažovali vyrobit, ale k realizaci už nedošlo...
Strouhanka z nevysušených rohlíků je známá věc, ale ve výsledku se PANKO nevyrovná...
To už se mu více podobá kukuřičná strouhanka :-)

Nadja:
PANKO obal je :yes::yes::yes: ale v jedné věci máte pravdu:
Výsledný efekt je výborný, ale až tolik neodpovídá vynaloženým financím.
No, PANKO je jiné, PANKO je lepší, ale obávám se, že blahořečení se v ČR PANKO nedočká :-D

Nadja

4. 3. 2018 10:20

Dajda: Děkuji za radu, také ji někdy dělám z čerstvého pečiva.
cecilka: kyselina? - v rcp je přece uvedena: ocet (citron, ananas, víno) :-)

Dajda

4. 3. 2018 08:44

Nadja: casino: Namixujte si strouhanku z čerstvých (den starých) rohlíků, a nedělejte ji úplně najemno. Bude taky hezky křupat, až Vám bude zrak přecházet! :-D

Nadja

4. 3. 2018 02:09

casino: sice jsem neuvařila, ale určitě by mi chutnalo, jen nevím, zda by mi sousto v puse nezhořklo při pohledu na cenu Panka (65 Kč za 300 g).;-)
Před pár týdny jsem se setkala s výrazem PANKO strouhanka. Tak jsem trochu googlila:
https://www.susi.cz/vyrobek/daruma-panko-strouhank...
Mimo jiné se zde píše: :-O Existují dva typy panka. První „Panko" se vyrábí ze střídky listového chleba a má velmi křupavou strukturu. Druhý typ se nazývá „Tan Panko" a vyrábí se z celého bochníku včetně kůrky.
Jen teď zase nevím, co je listový chleba - a strejda google neporadil. ;-(

casino

13. 2. 2018 19:17

TOPky mají jedno nesporné plus, či palec hore chcete-li :yes: a to, že pokud při psaní komentáře najedete kurzorem na smajlíka, tak gramotný jedinec vidí, co který smajlík symbolizuje:yes::yes::yes: Ne všude tomu tak je: např. na LABU se vedla debata, zda zelený smilník s hubou od ucha k uchu znamená:
a) pisatele rozesmátého až tak, že mu smíchy zaskočilo a pro nedostatek kyslíku se poněkud nezvykle vybarvil...
b) pisatel se rozčílil až tak, že se poněkud nezvykle vybarvil a vzteky zezelenal...
No a cecilka: si patrně nepřečetla na co kliká, že :-);-):-D
***
cecilka:
Slůvko "zakápneme" je terminus technicus;-) a v žádném případě neznamená "...potom poliala, kyselinou, keďže ste nenapísali akou, použila som sírovú..." A i kdybyste nečetla SUROVINY a zakápla koncentrovaným utrejchem (čili 98% H2SO4) tak flákota nanejvýš na povrchu zlehoučka zčerná, ale avšak nikam nezdrhne:-! Nejsem přece Viktor Čistič, že :-D byť se leckdy, co se množství jídla dotejká, jako kyselina chovám :-D
Dámy díky:-K už dlouho jsem se tak nepobavil :-D:-D:-D

Lenunka

13. 2. 2018 18:33

cecilka: buďte ráda, že Vám nezmizly taky ruce, protože následný pokyn je "vetřeme olej":-)

zizala

13. 2. 2018 18:19

cecilka: No, na inženýrku vykazujete pramálo důvtipu 8-(

cecilka

13. 2. 2018 17:05

4 rezne z nízkej roštenky som odblanila, jemne naklepala , potom poliala, kyselinou, keďže ste nenapísali akou, použila som sírovú a rezne zmizli :-((:-(( . Prečo:-?:-?:-?:-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: panko strouhanka co je pánko strouhanka pánko strouhanka recept co je to panko strouhanka panko strouhánka panko panco strouhanka pankostrouhanka židovské řizky co to je pánko strouhanka zidovska rostena recept na panko strouhanku recept na pánko strouhanka co pouzit misto strouhanky co je pankostrouhanka panko strouhanky banko strouhanka panco je panko strouhanka recepty s panko strouhankou co znamena obraceny smajlik

Suroviny: roštěnec nízký, česnek, ocet, olej, sůl, mouka, vejce,

TopRecepty.cz

Židovský řízek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZENw