Nutriční hodnoty (Brokolicovo-zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 1 588 kJ / 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,79 g |
| Tuky | 8,80 g |
| – nasycené | 2,04 g |
| – nenasycené | 4,17 g |
| –– mononenasycené | 2,90 g |
| –– polynenasycené | 1,27 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 21,78 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 40,30 g |
| – cukry | 15,19 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| kus kus pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 5 5 ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
| 1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 list 1 list libečku | Libeček čerstvý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 1 1 velká lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| olej (nebo máslo) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |