

Ženský rozmar
Suroviny
- 115 g (ml) vody
- 110 g rozpuštěné Hery
- 4 žloutky
- 300 g hladké mouky
- 3 rovné lžíce cukru
- 40 g čerstvého droždí
- špetka soli
- Na sníh:
- 4 bílky
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- Na potření:
- pikantní marmeláda
- Na posypání :
- mleté oříšky
Postup přípravy receptu
Suroviny na těsto dáme do pečky (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto.
Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech (je krásně hedvábné). Necháme ještě chvíli vykynout a asi 5 – 7 minut zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C.
Vytáhneme z trouby, potřeme marmeládou (lepší je opravdu kyselejší), pak sněhem (ušleháme pevný sníh a za postupného přisypávání cukru znovu došleháme dotuha), posypeme oříšky a při 170°C dopečeme, až sníh zrůžoví.
Krájíme vychladlé.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ženský rozmar
-
Na tenhle snadný moučník jsem pozapomněla...ale dnes jsme ho znovu pekli - pochutnala si celá rodina
-
magdalenka: ano, pokaždé jen klasický sníh, čerstvě ušelhaný. Dělala jsem mnohokrát a vždy jen takhle - recept (postup) jsem měla z nějaké kuchařky, jen těsto jsem si udělala svoje
-
U nás sa na rozmar dával vždy sneh šľahaný nad parou. (Nedávno som robila.)Ty dávaš len ten "obyčajný"?
-
magdalenka: děkuju uctivě
-
magdalenka: díky za záskok
-
vosje: Ak nemáš pekáreň, najprv si nechaj napučať droždie vo vlažnej vode s cukrom (15-20 min.), potom do misy dáš múku a napučané droždie a všetky ostatné suroviny, vypracuješ cesto varechou, trpezlivo miesiš, necháš v teple vykysnúť - cesto zdvojnásobí objem, potom ho dáš na plech a postupuješ podľa receptu...
-
Zdravím, a když nemám pekárnu a mám mizivé zkušenosti s pečením moučníků? Prosím, ještě postup pro blondýnky.
-
Super jako vždy
-
Těsto je krásně vláčné a jemné. Bodík už je tam.
-
A ešte kdesi mám recept na ženský rozmar, kde spodok je nejaké maslové - krehké cesto. U nás doma sa piekol tento s kysnutým cestom ako pena. Sama som ho robila iba asi 2 x v živote. Vlastne som neho akosi zabudla...
-
Nevím...já ho určitě potkala jako ženský rozmar. Pamatuji, že se mi líbil už jen ten název
Časem jsem si těsto upravila, povidla vyměnila za marmeládu a rozmar děláváme docela často.
-
koukám, žes asi hodně spěchala domů péct, co?
-
Nejmenuje se ten moučník náhodou-snahové??Moje babi na Slovensku v Madunicích ho dělávala,ale těsto se potíralo povidlama a pak tuhý sníh. Byla to super bašta po nedělním obědě.Jinak pěkný nový rok.
-
Cathleen, toto je múčnik môjho detstva, bol u nás na stole veľmi často. Babička i mamička cesto robili s maslom a zásadne iba s marhuľovým džemom, ja si ho preto s iným ani neviem predstaviť. Ďakujem za pripomenutie receptu i za spomienku!
+ -
Hello
mají....jen nám to moc s povidly nechutnalo, bylo to děsně přeslazené. Marmeláda je pikantnější. Ale to už si může každý upravit a upéct podle své chutě