Nutriční hodnoty (Kisir (turecký salát))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 805 kJ / 1 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,55 g |
| Tuky | 35,45 g |
| – nasycené | 2,73 g |
| – nenasycené | 31,01 g |
| –– mononenasycené | 21,25 g |
| –– polynenasycené | 9,76 g |
| ––– omega 3 | 2,73 g |
| Vláknina | 25,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 168,00 g |
| – cukry | 13,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml drobného bulguru | Pšeničný bulgur | 200 g |
| 400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| lžíce lžíce paprikové pasty | Pasta papriková | |
| několik několik floků sušené feferonky | Chilli paprička sušená | |
| 2-3 2-3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| 1/2 1/2 velké salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 2 menší kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 lžíce 2 lžíce natě hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 4-5 4-5 jarních cibulek i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| lžíce lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |