Crumble

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg jablek
200 g meruňkové marmelády
1/2 dl pomerančového džusu
máslo na vymazání
Na drobenku:
100 g zmrzlého másla
150 g ovesných vloček
70 g mletých mandlí
100 g třtinového cukru
1 lžička skořice
Na krém:
250 g mascarpone
200 g zakysané dmetany
2 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapněte na 200°C. Jablka oškrábejte, zbavte jadřince a nakrájejte na tenké plátky. V misce rozřeďte marmeládu džusem a vmíchejte k jablkům.

  2. Všechny ingredience na drobenku spojte v jiné míse dohromady tak, aby vznikla drobenka.

  3. Máslem vymažte zapékací misku, na dno dejte jablka, posypte drobenkou a dejte péct asi na 35 min. dozlatova.

  4. Zatím v míse smíchejte všechny ingredience na krém. Podávejte ideálně ještě horký crumble se lžičkou studeného krému nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu Crumble

K receptu nejsou žádné komentáře.