Tetinčiny langoše

senky Kuchařka: senky

Doba přípravy: 2 hod (včetně kynutí) 16ks Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
400 ml vlažného mléka
20 g čerstvého droždí
1/4 kávové lžičky cukru
1 kávová lžička soli
olej na smažení
česnek
kečup
sýr
povidla
kysaná smetana podle chuti
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Klasickým způsobem zadělat těsto, na teple nechat přikryté vykynout.

  2. Rozdělit na bochánky a ještě chvilku nechat kynout, ale doporučuji přikrýt,aby těsto zbytečně neosychalo.

  3. V prstech vytáhnout do požadovaného tvaru a do zlatova smažit po obou stranách.

  4. Ozdobit na slano i na sladko, podle zvyku a chuti.

Poznámka

Langoše jsou notoricky známé v různých obměnách, ale tento recept je ten nejjednodušší, co znám. Získala jsem ho od sousedky před 22 lety a jiný už jsem nezkoušela. Ochutnejte.

Na fotografiích je množství ze dvou dávek, jedna je u nás málo !!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tetinčiny langoše

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Langoše sú výborné, len sú akési malé :-D Langoše majú byť veľké, cca ako klasický ( nie veliký ) plytký tanier.;-)

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    Tento recept mám také,mléka dávám méně asi 350ml.Langoše jsou velmi dobré.

    Odpovědět

  • senky senky(autorka receptu)

    Míša: a zkoušelas to?:-O já několikrát;-) a vždycky s úspěchem:-);-) až vyzkoušíš, děj vědět, jo?;-):-)

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    toho mléka je na množství mouky moc!!!:-O

    Odpovědět

  • mijula mijula

    dnes na večeři zkoušíme :):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: langoše na sladko langoše langoše těsto recept langoš na sladko hrnkové langoše nejjednodušší langoše domácí langoše recept na langoše nejlepší langoše recept nejlepší langoše bezmasá jídla recepty recept domací langoše nejjednodušší recept na langoše langose diskuse langose hrnkove recept langoš langoše recept recepty langoše jak zadělat na langoše langoše bez kynutí

Zapomněl/a jsem heslo