Nutriční hodnoty (Třešňový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 059 kJ / 1 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,00 g |
| Tuky | 86,78 g |
| – nasycené | 8,91 g |
| – nenasycené | 72,00 g |
| –– mononenasycené | 50,51 g |
| –– polynenasycené | 21,49 g |
| ––– omega 3 | 6,19 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 222 mg |
| Sodík | 483 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 239,20 g |
| – cukry | 25,45 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 75 ml 75 ml oleje | Olej řepkový | 75 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| ovoce (třešně, meruňky, rybíz) | Jahody čerstvé | |
| na posypání cukr skořicový | Cukr skořicový | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |