Brokolice v česnekovém"chips"kabátku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 10 minut příprava+ smažení 2 porce Zeleninová jídla 16 názorů

Suroviny

500 g brokolice
100 g smažených bramborových lupínků s česnekovou příchutí
1 celé vejce
5 pl bílého jogurtu
3-4 pl hladké mouky
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do cedníku, přelijeme vařící vodou a necháme odkapat.

  2. Okraj sáčku s lupínky propícháme špendlíkem, aby ušel vzduch a válečkem na těsto pořádně několikrát přejedeme a tím lupínky hezky nadrtíme.

  3. V hlubší misce promícháme vejce, jogurt a mouku.

  4. V takto připraveném těstíčku obalujeme růžičky odkapané brokolice, vložíme do misky s lupínky, lehce protřeseme a smažíme do zlatavé barvy v menším kastrůlku ve větším množství rozehřátého oleje. Po usmažení dáme brokolici na papírovou utěrku odsát od přebytečného tuku.

Poznámka

Původně jsme dnes chtěli jíst zdravě,ale nějak se to zvrhlo a my jsme si nacpali bříška touto sice zdravou zeleninou, ale v závěru značně kalorickou bombou:-)Přikusovali jsme k tomu šťavnatou kapii, tak snad nám tento prohřešek náš trávící trakt odpustí:-)

Ve friťáku by to jistě bylo lepší, ale ten nevlastním. Našla jsem v bezmasých jídlech smaženou brokolici, tak ji přidávám do podobných receptů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Brokolice v česnekovém"chips"kabátku

  • Romario:Díky za komentík i hodnocení:-K:-)
    "Zbytky" se musí vždy umět dobře zužitkovat;-)a s tím česnekovým dipem místo jogurtu to musela být opravdu mňamka:-p:yes:

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Aničko,díky za inspiraci.:-K Včera jsem dělala k obědu. Jen místo jogurtu jsem měla zbytek česnekového dipu ze zakysanky, do kterého jsem dala vejce a měla jsem zbytek sýrových chipsů. Na chuti to asi nic nezměnilo, ale skvěle jsem využila všech zbytků. Takže bodík je jasný.:yes::-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Rebi díky za rozhřešní a vše ostatní;-):-D:-D:-K
    Dani,těším se na léto;-)budem nahatí všichni:-O:-D:-DDíky:-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Ta brokolice se podává v zimě v kabátku, a v létě nahatá :-)) Bod letí :yes::-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    fešácký kabátek, jen co je pravda.. hezky jsi zhřešila, budiž ti odpuštěno;-):-D:-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Anna Kocikova: Aha, tak to je dobře, žes to vyzkoušela a napsala mi to, tak v troubě to teda zkoušet nebudu :-8:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    zizala:Jaruško,manžel šel dnes dopoledne na brigádu,tak jsem mu včera na pečícím papíru v troubě dělala řízky a na zkoušku tam přidala 4 kousky brokolice ze zvědavosti,jak to bude vypadat.5ízky byly jako vždy mňamkovní,ale ta brokolice nic moc-taková hodně světlá a moc to v puse chrastilo:-O:-D:-DTak jsem to ani jako další šetřící variantu neuváděla:-)
    Děkuji za komentík i bodík:-K:-)
    Špagetko tu strouhanku jsem měla z rohlíků z minulého týdne co mi zbyly a ve čtvrtek je mužíček mlel:-/Taky jsem byla překvapená,ještě se mi to nikdy nestalo:-8Kdo ví z čeho to v posledním čase pečou:-S:no:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc pěkný, já bych to asi pekla v troubě, ale jinak super :-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova: ani nemluv, co se týče žluklé strouhanky, já dělala v sobotu játrové knedlíčky, bez rozmýšlení popadla sklenici, vsypala strouhanku, zamíchala a až pak jsem si uvědomila, že to byla sklenice připravená na vyhození :-//:-//, takže jsem zdrhala pro nová játra, čerstvou strouhanku jsem měla normálně uloženou :-8:-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Díky všem:-):-K
    Šušlajdo,zjistila jsem,že mi žlukla strouhanka:-Oa lupínky ve kterých často obaluji maso také nebyly a to je dobře,protože ty česnekové lupínky byly opravdu od česneku nešizené byly k té brokolici opravdu chuťově moc fajn:-p:yes:
    JaniR.ty kukuřičné luínky jsou takové mdlé,tak pokud budeš dělat,tak do těstíčka přidej trochu soli(podravky,vegety)a přidej pár prolisovaných stroužků česneku:-p;-):-)Ale jinak ty chipsy,co jsou na fotce nejsou tak mastné,jako klasické česnekové,nebo obyčejné bramůrky,já mastné moc nemusím,ale tohle se opravdu dalo.Přihodila bych i jogurtový česnekový dip,ale už jsem neměla jogurt:-/

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super rcp,bodík:-K:-O:-O:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Rozhodně super. Mám i tu brokolici, jenže ty brambůrky..těm bych se raději vyhla;-). Možná by nebyly marké ty kukuřičné lupínky?;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Nádhera:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Kmoc pěná brokolice máš dobré nápady:yes::yes:+4

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Bóóóže, to musí být dobrůtka. Aničko, boduješ.:yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: brokolice recepty brokolice v česnekovém těstíčku dip na brokolici brokolice v kukuřičném těstíčku smažená brokolice v troubě zbytky chipsu brokolice v česnekovém těsto brokolicové chipsy brokolice ve fritaku smažena brokolice celerove a jine chipsi příprava dypu česnekový dip na brokolici domácí česnekové chipsy řízky z brokolice zdravě brokolicove pečene chipsy brokolice jako brambůrky kuchař ví brokolice smažená brokolice v,troubě misto chipsu brokolice