Nutriční hodnoty (Quiche-slaný koláč se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 230 kJ / 3 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 68,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,20 g |
| Tuky | 252,62 g |
| – nasycené | 119,73 g |
| – nenasycené | 117,61 g |
| –– mononenasycené | 97,36 g |
| –– polynenasycené | 20,26 g |
| ––– omega 3 | 1,82 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 1,52 g |
| Sodík | 3,80 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 228,98 g |
| – cukry | 44,70 g |
| ––– laktóza | 13,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 50 g 50 g změklého másla nebo olej | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| půl lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
| 200-250 ml 200-250 ml studené vody(-podle savosti mouky) | ||
| (Těsto vypracujeme, zabalíme do folie a necháme cca 30 min. v lednici odpočinout.) | ||
| 150 g 150 g anglické slaniny (uzené maso nebo šunka) | Anglická slanina | 150 g |
| 250 g 250 g pórku -kolečka (růžičková kapusta) | Pórek čerstvý | 250 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/2 1/2 žluté papriky pro barevnost | Paprika žlutá čerstvá | 75 g |
| 3-4 3-4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |
| 80 g 80 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 80 g |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |