Nutriční hodnoty (Makové řezy s blumou a drobenkou (posypkou, žmolenkou))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 599 kJ / 3 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,00 g |
| Tuky | 220,00 g |
| – nasycené | 79,86 g |
| – nenasycené | 113,50 g |
| –– mononenasycené | 59,28 g |
| –– polynenasycené | 54,22 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 32,40 g |
| Cholesterol | 1,60 g |
| Sodík | 910 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 273,86 g |
| – cukry | 173,56 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 8 8 velkých blum | Bluma čerstvá | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 40 g 40 g hnědého třtinového cukru (nebo krupicového) | Cukr třtinový | 40 g |
| 80 g 80 g polohrubé mouky (mandlové, kukuřičné, ovesné aj.) | Mouka pšeničná polohrubá | 80 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový |