Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 945 kJ / 2 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,24 g |
Tuky | 100,93 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 162,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí mleté maso promícháme v míse spolu s mlékem a necháme 1/2 hodiny odležet. Mozzarellu nastrouháme nahrubo a smícháme s masem a snítkou tymiánu.
Krok 2: V hlubším talíři rozšleháme všechna vejce se špetkou soli a do druhého talíře vysypeme polentu. Zvlášť do misky jsem připravila čistou vodu, protože těsto z masa se hodně lepí, tak abych si mohla namáčet ruce a dobře se mi tvarovaly "holanďáky". Takže namočit ruce, vytvarovat, obalit ve vajíčku a poté v polentě. Vyskládat na pečící papír, rozpálit troubu a péct na horkovzduch při 200° C dozlatova, cca 15 minut.
Zveřejněno 3. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Odlehčené "holanďáky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jkq
Moje poznámka
Odlehčené "holanďáky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jkq
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 5 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 6 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 7 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 9 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 9 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 10 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 11 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 11 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 12 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí mleté,
sýr mozzarella,
mléko,
sůl,
tymián čerstvý,
vejce,
polenta,
sůl
Komentáře (6)
Líbí se mi