Odlehčené "holanďáky"

kafu.p Kuchařka: kafu.p

Doba přípravy: 30 minut 8 porcí Mleté maso 6 názorů

Suroviny

500 g kuřecího mletého masa
250 g mozzarelly
50 ml mléka
sůl
snítka čerstvého tymiánu
Na obalení:
3 vejce
200 g polenty
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí mleté maso promícháme v míse spolu s mlékem a necháme 1/2 hodiny odležet. Mozzarellu nastrouháme nahrubo a smícháme s masem a snítkou tymiánu.

  2. V hlubším talíři rozšleháme všechna vejce se špetkou soli a do druhého talíře vysypeme polentu. Zvlášť do misky jsem připravila čistou vodu, protože těsto z masa se hodně lepí, tak abych si mohla namáčet ruce a dobře se mi tvarovaly "holanďáky". Takže namočit ruce, vytvarovat, obalit ve vajíčku a poté v polentě.  Vyskládat na pečící papír, rozpálit troubu a péct na horkovzduch při 200° C dozlatova, cca 15 minut.

Poznámka

Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Odlehčené "holanďáky"

  • kafu.p kafu.p(autor receptu)

    Eja57: :-D No právě jak píšu, že nejprve namočit ruce a pak to jde celkem dobře:yes:Můžete přidat jakýkoliv sýr, já chtěla odlehčené tak jsem dala mozzarellu:-Q Samozřejmě inspirací se meze nekladou;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jako bonus lákavá fotka....já si jen představuji, jak při obalování mám rozšlehaná vajíčka a polentu až za ušima:-D dovedu si představit, že moc pohromadě hmota před upečením nedrží...navíc určitě variabilní základ, trochu posunout chuť přistrouhnutím čedaru je určitě možné....
    Líbí se mi:yes:

    Odpovědět

  • kafu.p kafu.p(autor receptu)

    JanaDorazinova: Děkuji moc:-)

    Odpovědět

  • kafu.p kafu.p(autor receptu)

    Eja57: Děkuji moc<3

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To se mi moc líbí ;-):yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo