Odlehčené "holanďáky"

Mleté maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Suroviny 8 porcí

500 g kuřecího mletého masa
250 g mozzarelly
50 ml mléka
sůl
snítka čerstvého tymiánu
Na obalení:
3 vejce
200 g polenty
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí mleté maso promícháme v míse spolu s mlékem a necháme 1/2 hodiny odležet. Mozzarellu nastrouháme nahrubo a smícháme s masem a snítkou tymiánu.

  2. V hlubším talíři rozšleháme všechna vejce se špetkou soli a do druhého talíře vysypeme polentu. Zvlášť do misky jsem připravila čistou vodu, protože těsto z masa se hodně lepí, tak abych si mohla namáčet ruce a dobře se mi tvarovaly "holanďáky". Takže namočit ruce, vytvarovat, obalit ve vajíčku a poté v polentě.  Vyskládat na pečící papír, rozpálit troubu a péct na horkovzduch při 200° C dozlatova, cca 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť!

Komentáře k receptu Odlehčené "holanďáky"