Nutriční hodnoty (Levandulové cukroví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 526 kJ / 2 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,15 g |
| Tuky | 125,33 g |
| – nasycené | 76,65 g |
| – nenasycené | 44,71 g |
| –– mononenasycené | 39,12 g |
| –– polynenasycené | 5,59 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 570 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 374,77 g |
| – cukry | 231,62 g |
| ––– laktóza | 1,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| 140 g 140 g másla | Máslo kravské | 140 g |
| 70 g 70 g moučkového cukru | Cukr bílý | 70 g |
| lžička lžička levandulového oleje viz poznámka | Olej řepkový | |
| lžička lžička sušené levandule | Levandule květ čerstvý | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 150 g 150 g moučkový cukr přesátý | Cukr bílý | 150 g |
| kousek kousek přecezeného bílku | Vaječný bílek | |
| borůvky (šťáva nebo červené a modré potravinářské barvivo) | Borůvky čerstvé | |
| Drobné cukrové zdobení(kuličky) | Cukrářské zdobení |