Melta lépe

Nápoje Doba přípravy: hodina 14 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Nápoje Doba přípravy: hodina 14 názorů

Suroviny libovůle

melta
cukr
droždí
suchý chmel
voda

Postup přípravy receptu

  1. Domácí pivo černé si vyrobíme: libovolné množství vody a v ní uvaříme meltu (dáme jí trochu více než na obyčejné pití), po zchladnutí přelijeme do demižonu, přidáme chmel, čím víc, tím líp, a přidáme rozkvašené kvasnice s cukrem. Čím víc cukru, tím větší síla.

  2. Po 3 dnech je to burčák, po týdnu výčepní a 14 dnů a déle ležák. Pozor na volné uzavření demižonu, já musel proto znovu vymalovat, také dávkování podle vlastního uvážení a pijme ho raději doma. Dobrou chut

Komentáře k receptu Melta lépe

  • Nadja Nadja

    Doma vařené černé pivo jsem našla na netu na následujících stránkách:
    1/ http://kmotrdrobek.mypage.cz/menu/domaci-piva-a-kv...
    (Suroviny: 50g suchého chmele, 700g cukru, 300g melty, 40g kvasnic, 6l kvalitní vody bez chloru)

    2/ http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/napoje/re...

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    kaolin2 - vypadá to, že jsi asi nějaká netýkavka. Nemusíš se hned čertit, že ti, kteří pivo nikdy nevařili, receptu nerozumí. ;-) Pokud svůj recept myslíš vážně, doplň požadované údaje alespoň přibližně, a pokud to měl být jen humor, tak ten máme na jiných stránkách (DISKUSE - OSTATNÍ). Tady jsou jen recepty, které se dají skutečně uvařit.
    :-S Jak by se Ti líbil třeba recept na bábovku: do mísy dej nějakou mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl, zalij to mlékem a přidej nějaké to vajíčko-z bílků sníh (čím více, tím lépe). Peč asi 50 min, dokud to není propečené - zkoušej špejlí.

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Fakt tu je dnes jeden vtipnější recept za druhým :no::-((

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kaolin: docela určitě, už jen proto, abych se s takovým "něčím" zbytečně neopravovala :-)

    Odpovědět

  • kaolin2 kaolin2(autor receptu)

    ˇžížalko a není to škoda?
    :-K:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    :no: opět další rádobyvtipálek...tohle bych opravdu doporučila adminům vymazat, myslím, že Toprecepty mají na víc :-//

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kategorii "humorné recepty" tu bohužel nemáme:-/

    Odpovědět

  • kaolin2 kaolin2(autor receptu)

    pro ty kteří nerozumí! Jestli mohl být otištěn recept jak uvařit meltu ,ukázal jsem jak je možné to zpestřit,Myslím ,že humor patří nejen k jídlu a je mi trošku líto těch kteří se bez něj obejdou:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky myslím, že to je recept na domácí tmavé pivo...což o to, špatné to být nemusí, ale pro toho, kdo to dělá poprvé, bych uvítala aspoň přibližné množství všeho. Pojem "čím víc, tím líp" je relativní ;-) A taky bych prosila upřesnit to uzavírání. Tak, jak je to nyní popsané, můžu chápat i že nemá být moc natěsno uzavřený demižon, ale i naopak, že je lépe natěsno, aby to nevyteklo:-O

    Odpovědět

  • Andy Andy(neregistrovaný)

    Podle mě to vypadá na recept na nějaké tmavé pivo;-)

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    sis spletl stránky:no:vtipy jsou na jiných stránkách:-((

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Bohužel, taky tomu nerozumím :-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    kaolin2 - buď napsat srozumitelně, nebo smazat :no:

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Asi mi to dnes nezapaluje, ale z tohodle nechápu nic:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: pivo z melty jak uvařit meltu melta recept jak se vaří melta melta dietní recepty jak se dela melta černé pivo z melty recept na domaci pivo domácí pivo z melty vaření melty melta dávkování top melta domácí melta vareni piva z melty babicovy dobroty recepty jak udělat domaci burčak davkovani melty pivo melta domácí černé pivo z melty