Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 292 kJ / 1 743 kcal
Bílkoviny50,32 g
Tuky132,51 g
Vláknina6,12 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 651 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy84,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

DiabetikIvo

3. 1. 2013 23:37

aja.g,

môžete mi ozrejmiť aké je to sladidlo, ktoré medzi surovinami uvádzate ako "Klára 3*sladší"? Rád by som vedel aké je jeho zloženie.

Ďalej mám ešte otázku, myslíte si, že táto banánová roláda je naozaj vhodná pre diabetikov?

Ja som zatiaľ presvedčený, že NIE, pretože pre diabetika je dôležité poznať obsah sacharidov v strave ktorú konzumuje, aby danému príjmu sacharidov mohol prispôsobiť liečbu svojho diabetu.

A pri tomto recepte údaj o obsahu sacharidov chýba, podobne ako chýba aj pri mnohých takzvaných "DIA zákuskoch" v mnohých cukrárňach a hypermarketoch...

A preto radím všetkým diabetikom, ktorí si podľa receptu nedokážu vypočítať obsah sacharidov v danéom zákusku, alebo im ho nevedia v cukrárni povedať, nech si radšej kúpia obyčajnú napolitánku, ktorá má na obale obsah sacharidov napísaný. Tak budú vedieť presne koľko sacharidov zjedia a tak si ich môžu započítať do svojho odporúčaného denného limitu sacharidov a tiež môžu potom správne prijatému množstvu sacharidov adekvátne prispôsobiť liečbu svojho diabetu (úprava dávky antidiabetík (inzulín, resp. perorálne antidiabetiká (ľudovo povedané tabletky)), viacej fyzickej námahy, ubratie sacharidov v nasledujúcom jedle a pod.).

Vyššie uvedené sa týka všetkych diabetikov bez rozdielu typu diabetu.

Merylas

6. 7. 2009 11:45

:-)) Ď :-8

aja.g

6. 7. 2009 11:42

jo a Tvoje DIA kynutá bábovka má u nás úspěch vždycky:yes: díky

aja.g

6. 7. 2009 11:41

Maruško, vždyť víš sama, že pečení DIA je dřina;-)Ale co bychom pro ty naše protějšky neudělaly:yes:

Merylas

6. 7. 2009 11:38

Alenko, já dodám, že to chce i ty šikovné ruce;-) A o těch mých pochybuju a zase si tak nefandím, když to tady vidím, co kdo dovede, to jen :-O :-D:-D:-D Dík za recepty pro diabetiky, je fajn, že přibyly, vyzkoušené a s fotečkama. A věřím, že ještě budou přibývat;-):-*:-) Moc jich tady není.

aja.g

6. 7. 2009 11:01

Také jsem měla problémy s pečením, ale chce to asi dobré sladidlo a dobrý technologický postup:-)

Merylas

6. 7. 2009 10:07

Vypadá moc hezky:yes: Já peču v dia verzi jen spíš takové obyčejné buchty a záviny, ostatní se mi moc nedařilo. Buď je to rukama, nebo jsem neměla ten správný recept :-D Z toho důvodu jsem přešla i na nepečené věci a ty se dařily:-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dia roláda dia buchty dia buchta dia pečení roláda pro diabetiky dia buchty recept dia rolády bananova rolada pečení rolády dia pečení recepty banánová buchta dia buchta pro diabetiky dia roláda recept buchty pro diabetiky dia buchta recept obycejna buchta recepty na dia pečení banánová roláda dia recepty na dia buchty nepecena banánová roláda

Suroviny: vejce, mouka polohrubá, sladidlo umělé, olej, voda, sůl, banán, mléko, pudink čokoládový, sladidlo umělé, tuk hera, kakao, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Banánová roláda DIA

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5zG