Koka dort / řez

Suroviny 8 - 12 porcí

Těsto:
3 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce oleje
3 lžíce teplé vody
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
400 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky, pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
cca 1 lžíce moučkového cukru, dle chuti
1 balení sušenek KOKA - Zlaté Opavia 180 gramů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme do těsta i našlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (22 - 24 cm) nebo malého pekáčku, pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po vyndání z trouby necháme zchladnout.

  2. Krém: KOKA sušenky rozdrtíme v mixéru nebo v misce například paličkou na maso. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a moučkovým cukrem na šlehačku, do které vmícháme cca 3/4 drtě z KOKA sušenek. Krémem potřeme vychladlý korpus a uhlazený vršek krému posypeme zbylou drtí.

  3. Necháme vychladnout a poté krájíme.

Poznámka od kuchařky

Korpus můžeme před nandáním krému pokapat rumem nebo likérem.

Komentáře k receptu Koka dort / řez

Tématické fráze: nejlepší řezy a dorty recepty recepty na dorty a řezy dort z koka sušenek koka rezy koka dort koka řezy recept recepty na nejlepší dorty a řezy recept na koka řezy dort ze sušenek koka řezy z koka sušenek dorty recepty dort se sušenek koka dort ze sušenkové drtě koko recept na dortový korpus dort s koka sušenek krém z koka sušenek a smetany recept na dortové řezy jak se řeže korpus na dort koka sušenky korpus dortove rezy