Nutriční hodnoty (Bramborový knedlík paní hajné ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 12 468 kJ / 2 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,00 g |
| Tuky | 19,61 g |
| – nasycené | 4,08 g |
| – nenasycené | 8,70 g |
| –– mononenasycené | 5,44 g |
| –– polynenasycené | 3,26 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 50,00 g |
| Cholesterol | 466 mg |
| Sodík | 313 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 597,26 g |
| – cukry | 30,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg středně velký vařený brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 0,5 kg 0,5 kg středně velký syrový brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 2 ks 2 ks vejce | Vejce slepičí | 126 g |
| 200 g 200 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 150 g 150 g bramborový škrob | Bramborový škrob | 150 g |
| sůl | Sůl mořská |