Nutriční hodnoty (Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 583 kJ / 2 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 254,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 240,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,80 g |
| Tuky | 130,50 g |
| – nasycené | 69,12 g |
| – nenasycené | 59,92 g |
| –– mononenasycené | 45,73 g |
| –– polynenasycené | 14,19 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 7,81 g |
| Cholesterol | 4,88 g |
| Sodík | 3,01 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 81,51 g |
| – cukry | 10,63 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězího pajšlu (obsahoval játra, plíce, srdce, ledvinka, jazyk - v malých kouscích - dle informace řezníka) | Plíce hovězí | 1500 g |
| 1 1 bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 1 červená cibule (OLOUPANÉ) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 lžička 1 lžička koření Divočina (Vitana) | Nové koření mleté | 5 g |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| Špetka Špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| špetka špetka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| případně bylinky (koření) | Petržel nať čerstvá |