Nutriční hodnoty (Zelňačka z raného zelí (kozí brada))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,13 g |
| Tuky | 106,00 g |
| – nasycené | 61,55 g |
| – nenasycené | 41,35 g |
| –– mononenasycené | 34,68 g |
| –– polynenasycené | 6,68 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 41,00 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 86,80 g |
| – cukry | 37,25 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky raného zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
| 2 2 větší nové brambory | Brambor raný | |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| několik několik snítek kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 50 g 50 g anglické slaniny (nebo špeku) | Anglická slanina | 50 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce octa | Ocet lihový | 37.5 ml |