Nutriční hodnoty (Lasagne s makrelou, ricottou, špenátem a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 858 kJ / 3 312 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 140,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,66 g |
| Tuky | 170,00 g |
| – nasycené | 70,98 g |
| – nenasycené | 85,95 g |
| –– mononenasycené | 72,51 g |
| –– polynenasycené | 13,44 g |
| ––– omega 3 | 2,23 g |
| Vláknina | 26,99 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 1,48 g |
| Sůl | 3,80 g |
| Sacharidy | 246,34 g |
| – cukry | 41,97 g |
| ––– laktóza | 14,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 425 g 425 g makrely (v konzervě) | Makrela | 425 g |
| 300 g 300 g mražený sekaný špenát rozmrazený a zbavený nadměrné vlhkosti | Špenát čerstvý | 300 g |
| 200 g 200 g čerstvá Ricotta | Ricotta | 200 g |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 20 g 20 g jemně nasekané bazalky | Bazalka čerstvá | 20 g |
| 50 g 50 g jemně strouhaného Parmezánu (Gran Moravia) | Parmezán | 50 g |
| 350 g 350 g Boloňské omáčky | ||
| 400 g 400 g loupaných rajčat se šťávou (v konzervě) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| 250 g 250 g lasagne | Lasagne | 250 g |
| 100 g 100 g strouhané Mozzarelly | Mozzarella kravská | 100 g |
| 100 g 100 g půlených sterilovaných oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 100 g 100 g smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |