Nutriční hodnoty (Špenát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,45 g |
| Tuky | 50,13 g |
| – nasycené | 22,49 g |
| – nenasycené | 24,76 g |
| –– mononenasycené | 20,86 g |
| –– polynenasycené | 3,90 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 8,53 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 911 mg |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 36,30 g |
| – cukry | 5,29 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g špenátového protlaku (nebo sekaného špenátu) | Špenátové pyré | 450 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50-100 ml 50-100 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |