Nutriční hodnoty (Krémová polévka z petržele a kari)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 314 kJ / 1 031 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 41,98 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,38 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,60 g | 
| Tuky | 37,46 g | 
| – nasycené | 19,07 g | 
| – nenasycené | 14,44 g | 
| –– mononenasycené | 11,63 g | 
| –– polynenasycené | 2,81 g | 
| ––– omega 3 | 0,39 g | 
| Vláknina | 27,50 g | 
| Cholesterol | 340 mg | 
| Sodík | 1,07 g | 
| Sůl | 2,57 g | 
| Sacharidy | 117,75 g | 
| – cukry | 39,25 g | 
| ––– laktóza | 14,95 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g kořenové petržele | Petržel kořenová čerstvá | 500 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky jemného indického kari | Kari | 10 g | 
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g | 
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| hrst hrst sekané listové petrželky | Petržel nať čerstvá |