Nutriční hodnoty (Pestrobarevný melounový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 702 kJ / 4 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,91 g |
| Tuky | 256,38 g |
| – nasycené | 162,80 g |
| – nenasycené | 82,35 g |
| –– mononenasycené | 71,39 g |
| –– polynenasycené | 10,96 g |
| ––– omega 3 | 1,35 g |
| Vláknina | 14,46 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 454,01 g |
| – cukry | 330,21 g |
| ––– laktóza | 30,77 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 80 g 80 g cukrářských piškotů | Piškoty cukrářské | 80 g |
| 30 g 30 g strouhaného kokosu (mohou libovolné jemně nastrouhané ořechy) | Kokos strouhaný | 30 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rybízového džemu | Džem z červeného rybízu | 45 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 1 sáček 1 sáček zeleného cukrářského želé v prášku | Želatina cukrářská | |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 450 g 450 g dužniny různých druhů melounu | Meloun vodní čerstvý | 450 g |
| 50 ml 50 ml citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 50 ml |
| 5 lžic 5 lžic melounové vodky (není podmínkou) | ||
| 12 plátků 12 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
| 5 lžic 5 lžic vody | Voda | 90 ml |
| 500 g 500 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 500 ml |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 5 plátků 5 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
| 300 ml 300 ml ovocného džusu (jahodový, limetkový, melounový, multivitamin) | Džus ovocný | 300 ml |
| kuličky kuličky melounové dužiny | Meloun vodní čerstvý | |
| borůvky | Borůvky čerstvé | |
| lístky lístky meduňky (nebo máty) | Máta peprná list čerstvá |