Švédske brambory

tejaja Kuchařka: tejaja

Bramborová jídla 8 názorů

Suroviny

750 g brambor
1 svazek kopru
100 g tvrdého sýru
3 lžíce kysané smetany
200 ml sladké smetany
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistené a umyté zemiaky priečne hlboko narežeme na plátky tak, aby sa zemiak nerozpadol (najlepšie je každý zemiak položiť na lyžicu a tak narezávať). Takto upravené zemiaky položíme do vymastenej ohňovzdornej misy a v rúre pečieme asi 20 minút.

  2. Obidve smotany zmiešame, pridáme nasekaný kôpor, osolíme, okoreníme a nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalej asi 40 minút. Pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a necháme v rúre, kým sa roztaví dozlata.

  3. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátami alebo s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švédske brambory

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    :yes::yes::yes: a tady zase kopr, hmmm, to musí být taky hodně zajímavé:-p:yes:

    Odpovědět

  • ika ika(neregistrovaná)

    brabory s koprem mají fantastickou chuť,poprvé jsem je ochutnala v Polsku,u se používá víc petrželka,ale kopr vyzkoušejte i na vařené brambory:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Používam tymián často na varenie a ešte mi teplom nikdy nezhorkol, takže by to šlo. Najlepšie to bude vyskúšať a uvidíme, aké to s tým tymiánom bude:-D

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    ne výhrady nemám, spíše naopak, budu ráda. Probírala jsem ten kopr s "drahou" :-) polovičkou a prý jej tam mám dát. Mě kopr osobně nevadí... s tím tymiánem jsem viděla podobný recept v Rychlovkách na netu jen s tím rozdílem že se omáčka už nezapékala. Tak nevím jestli třeba nezhořkne :-//

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    alus.s - co "ty" na to, tykajme si, ak nemáš výhrady.:-) Robím vždy s kôprom, ten tam vyložene pasuje. Ale s tým tymiánom si mi zavŕtala do hlavy, tymián pestujem v kvetináči na balkóne, pretože ho zbožňujem. Takže to raz skúsim. Nemáte radi kôpor ? :-)

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    nevím tejaja jestli uspěju s tím koprem, budu ho tam muset dát jen tak aby se neřeklo a nebo bych mohla dát místo kopru tymián, co ty (vy) na to? ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    :-D Dobré sú aj s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom a pod.;-)

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    :-p ten můj je bramborovej tak mu je určitě udělám, vypadají dost jedle :-p

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pitipana pitipana recept pyttipanna pittipana pitypana pyttipana švédská buchta svedské kulicky rizoto pitipana zemiaková harmonika pittipana co to je bramborová pyttipanna švédské kuličky recept kopr švédské kuličky recept recepty pitipana recept pitipana mexické brambory recept buchta z brambor mexická kuchyně recepty zapečené brabory se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo