Nutriční hodnoty (Kuřecí játra s jablky a anglickou slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 131 kJ / 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,85 g |
| Tuky | 8,04 g |
| – nasycené | 2,39 g |
| – nenasycené | 3,57 g |
| –– mononenasycené | 2,47 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 3,93 g |
| Cholesterol | 746 mg |
| Sodík | 346 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 21,47 g |
| – cukry | 15,17 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 150 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 5 plátků 5 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| sůl | Sůl mořská | |
| med | Med nepasterovaný | |
| směs koření (staročeské, ďábelské, co kdo rád) | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 2.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička worcestru | Worcestrová omáčka | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička kečupu (nemusí být) | Kečup sladký | 5 ml |
| bílé víno | Víno bílé suché | |
| 1-2 dl 1-2 dl vody na podlití | Voda | 150 ml |