"Žába v díře"

Danca Kuchařka:

Doba přípravy: 45 min 6 porcí Mleté maso 27 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

500 g mletého masa (jaké máte)
Nyní v akci
1 cibule
Nyní v akci
lžíce hořčice
Nyní v akci
lžíce pálivého kečupu
Nyní v akci
sůl
pepř
1 vejce
worchestr
6 větších žampionů
150 g uzeného sýra
grilovací koření
1 tavený sýr
pažitka
bazalka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, kloboučky odložíme, nožičky nakrájíme a dáme do mísy.

  2. Přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli, vejce, polovinu nastrouhaného uzeného sýra a ochutíme kečupem, hořčicí, vorčestrem, solí a pepřem.

  3. Směs dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací formy, na povrch dáme kloboučky žampionů (spodní stranou nahoru - vzniknou mističky) a zatlačíme je do masa.

  4. Houby posypeme gril. kořením a naplníme směsí zbylého uz. sýra, taveného sýra a bylinek.

  5. Dáme péct do trouby asi na 30 minut.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: "Žába v díře"

  • Danca Danca

    smuclerka::-):-K

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Děkuji za odpověď. Já už "žábu" jednou dělala, dala jsem tam víc žampionů a bylo to skvělé:yes:. Tak snad se mi tentokrát zase povede. Hezký den.

    Odpovědět

  • Danca Danca

    smuclerka: já jsem pekla na 150°C, mám horkovzduch... ;-)

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Dobrý den, na jakou teplotu se to dělá? Díky.

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Na jakou teplotu mám prosím péct? Díky.

    Odpovědět

  • Danca Danca

    smuclerka: do masové směsi;-)

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Kam patří vejce?

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Děkuji za odpověď, vyzkouším ještě dnes, posílám bod předem.

    Odpovědět

  • Danca Danca

    smuclerka: měla jsem keramický pekáček cca 20x30cm;-)

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Jak velkou zapékací misku na půl kila mletého? Děkuji.

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Alča: děkujiiii!:-)

    Odpovědět

  • Alča Alča

    Vyškoušeno a bylo to dobréééé:-))

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Anna: tak nějaký takový recept přidejte, ať poznáme, co je kvalita...;-)

    Odpovědět

  • Anna Anna

    Proc vymyslet takovy nesmyslny nazvy jidel?? radeji by se clovek zameroval na kvalitu pripravovaneho jidla a na to jak to vypada;-(!

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    taky znam ten britsky recept, je to opravdu klobasa v testicku. Tenhle recept ale vypada skvele take:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo