Nutriční hodnoty (Špagety s cuketovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 10 776 kJ / 2 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,26 g |
| Tuky | 109,23 g |
| – nasycené | 62,81 g |
| – nenasycené | 39,58 g |
| –– mononenasycené | 34,09 g |
| –– polynenasycené | 5,50 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 34,70 g |
| Cholesterol | 310 mg |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,79 g |
| Sacharidy | 302,43 g |
| – cukry | 39,36 g |
| ––– laktóza | 14,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g špaget | Špagety pšeničné | 400 g |
| 500 g 500 g cukety | Cuketa čerstvá | 500 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýru (nebo parmezánu) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1/2 svazku 1/2 svazku bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu) | Protlak rajčatový | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |